понеделник, 15 март 2010 г.

Триъгълна Картичка Или Как Квадратите Изчезват?

Триъгълна Картичка или Как квадратите изчезват?


Днешната картичка е много простичка, а в същото време удобна, защото освен, че може да се сгъне без проблеми и да я изпратите в плик – когато се постави някъде – стои изправена без никакви проблеми. Урокът можете да намерите и на сайта на Двете Елши, в чието магазинче може да се снабдите с необходимите материали за направа на картичката.

За да си направите триъгълна картичка ще са ви нужни следните материали:


1. Едноцветен или шарен картон, от който да изрежете 3 еднакви квадрата. В моят случай – квадратите са със страна 10,5 см.

2. Шарена хартия за декорация на картичката по желание.

3. Картинка или орнамент, в моят случай е печатче на Penny Black - съм я оцветила предварително и изрязала по очертанията.

4. Двойно залепяща лента.

5. Метална линия, ножица, bone folder (инструмент за по-лесно прегъване)

По желание: Други нещица за декорация и разбира се - ако искате да има надпис ще са ви необходими още печат и мастило.



За начало. Вземате 3-те квадрата от картон и ги сгъвате през средата.



Аз избрах квадратите да са 2 различни цвята, но може да са еднакви на цвят или всеки еидн да е различен. Въпрос на личния ви избор и предпочитания.

След като сте прегънали и трите квадрата. Вземате 2 от тях и ги залепяте един за друг по по-казания начин. Зеления квадрат се залепя под жълтия така че връхчетата им да се допират.



След това взимате последнитя квадрат и го залепяте така, че зеления да минава над него.



И за финал – залепяте двата жълти квадрата един за друг. За да се прегъва картичката трябва обаче преди това да прегънете свободните им страни през средата, за да може, когато се залепят – да се получи сгъвка, позволяваща прибирането на картичката,
Ето така би трябвало да изглежда вече готовата основа:



Ето, че картичката е почти готова! Сега остава да я декорирате както пожелаете. Аз декорирах само лицето й , но ако ви се иска – може да я украсите от всички страни и ще се превърне в още по-голямо бижу.



Надявам се, че ще се позабавлявате поне толкова, колкото се забавлявах аз докато правех тази картичка!

4 коментара:

  1. страхотно обяснение,сега започвам -след малко и резултата!

    ОтговорИзтриване
  2. Супер! Много елегантно стои.

    ОтговорИзтриване
  3. Уроците ти са много добри! Чакам и следващите с нетърпение ;)А тази картичка е наистина малка прелест. Ще я изпробвам когато имам повечко време.

    ОтговорИзтриване
  4. Много добре изглежда! Оригинална е!

    ОтговорИзтриване

Няма по-голяма награда от това да знаеш, че това, което си направил е било оценено от някого! Отрицателните оценки ми помагат да стана по-добра, а положителните ми дават увереността, че вървя в правилната посока. Благодаря ви, другарчета!

LinkWithin

Може да харесате и нещичко от: