събота, 8 януари 2011 г.

Интересно-сгъваща се картичко-книжка

Здравейте, момичета!:)
Днес дойде времето да Ви покажа своеобразната картичка за любимия ми мъж, която направих за рожденият му ден през ноември. :)
Вече сте виждали моделчето й, защото праивх подобна за малкия Алекс (племенника ни), който се появи на бял свят през есента, но сега ще Ви покажа и урочето, което подготвих за това как всеки може сам да си я направи.

Ето така изглежда картичката-книжка, отпред, разгъната и отзад.Необходими материали:
5 цветни картона изрязани във формата на квадрат.
- 3 големи квадрата, от които ще направим страничките на книжката. (В моя случай са черни и всеки от тях е със страна 20 см)
- 2 малки квадрата, от които ще направим кориците на книжката. (В моя случай са червени с големина 11 см.)
Панделка – моята е около 1 м. (ако е твърде дълга ще я отрежете толкова, колкото е необходимо, за безпроблемното разгръщане на книжката)
Шарена хартия за декорация.Първо вземаме един по един черните квадрати и сгъваме всеки в оказаната последователност.След като сме сгънали и трите квадрата – ги препокриваме и залепяме по показания начин. Обърнете внимание, че диагоналната сгъвка на средния квадрат е обърната нагоре, за разлика от диагоналните сгъвки на крайните квадрати, които сочат надолу.След като ги залепите, вече можете да сгънете мини-книжката.Ще видите, че след събирането й, ще получите книжка с големина ¼ от първоначалните черни квадрати.
Съветвам Ви за декорацията от вътре да не използвате обемни елементи, защото книжката няма да може да се затвори или в най-добрия случай ще стане тумбеста и малко безформена.Сега остана да прикрепим панделката и кориците й, които също вече сме украсили.
За целта сложете двойно-залепващо тиксо от горе и отдолу на външната страна, където ще залепим корицата, а по средата оставете място за панделката, за да може свободно да се приплъзва, когато отваряте книжката. Повторете същата процедура и със задната корица.И готово! Вече можете да се изпъчите гордо след добре свършената работа и да зарадвате някой щастливец с вашето произведение!

16 коментара:

 1. Е, не, просто съм без думи от възхищение! Много елегантна и чувствена картичка! Винаги съм се затруднявала при избора на картичка за мъж, но тази просто е прекрасно подходяща за всеки представител на силния пол!

  ОтговорИзтриване
 2. Гери прекрасна е:))))Мъжо сигурно много се гордее с теб:))

  ОтговорИзтриване
 3. Гери,страхотно е! Не само картичката, а и ненадминатото ти умение да предадеш дори и най-сложно изглеждащите неща, така, че да ми се сторят постижими. А книжлето е просто един сладък бонбон...:о)

  ОтговорИзтриване
 4. Страхотна картичка! А урочето ще ми е много полезно :)

  ОтговорИзтриване
 5. Много красива и интересна картичка! Благодаря за урока.

  ОтговорИзтриване
 6. Гери! И до ден днешен с трепет отварям страниците на твоя блог! Тук винаги има нещо интересно и различно! И този път е така! Чудесен урок-ще го изпробвам с удоволствие!

  ОтговорИзтриване
 7. Гери, чудесен урок, отново успя да ни зарадваш - благодаря ти!!!

  ОтговорИзтриване
 8. Благодаря за урока, Гери! Страхотна книжка!

  ОтговорИзтриване
 9. Страхотна идея ми даде Гери,още днес ще направя една,благодаря ти!Страшна си !

  ОтговорИзтриване
 10. Картичката е страхотна, толкова чувствена! Благодаря за урока,така показано наистина изглежда лесно.

  ОтговорИзтриване
 11. Много е хубава. И е стилна е и е различна. Е, мен ми е малко сложна, но пък ако ми подарят много ще се радвам. Много хубави уроци подготвяш.Поздравления.

  ОтговорИзтриване
 12. Благодаря за урока, адашче! Ще се пробвам и аз някой път, но ти вдигаш много високо летвата ;))) Нещо ми мирише на кафе, а на теб?

  ОтговорИзтриване
 13. Така...очаквай в най- скоро време моята интерпретация...дано да се справя поне на половина колкото теб :-)

  ОтговорИзтриване
 14. Страхотно уроче, Гери - благодаря, че сподели! Много хубава картичка се е получила - разказ за приятелството в четири думички - много ми харесва!

  ОтговорИзтриване

Няма по-голяма награда от това да знаеш, че това, което си направил е било оценено от някого! Отрицателните оценки ми помагат да стана по-добра, а положителните ми дават увереността, че вървя в правилната посока. Благодаря ви, другарчета!

LinkWithin

Може да харесате и нещичко от: