петък, 19 март 2010 г.

Нещо сладко споделено.. :)

Сега ще Ви покажа каква картичка спретнах от една картинка, която уж беше само опит да видя как аджеба се прави тази т.нар.paper piecing техника. Тъй като ми беше първа проба бях решила, че едва ли ще се получи добре, ама стана и после докато намеря подходящото вдъхновение - картинката се моташе поне седмица по бюрото ми, докато накрая не се взех в ръце и криво ляво спретнах ето това:



В случай, че трудничко ще се ориентирате какво толкова й е специалното на картинката... Ще ви подскажа.. :) Рокличката на точки и раираните гащи са направени от изрязана цветна хартия, а не са оцветявани. *Подскок*

Тъй като преди да видя това при Нана изобщо не знаех как се правят тези чудесийки ще споделя на кратко тази малка тайна с вас.

В моят случай съм напечатала съм изображенията на хартия, след което съм напечатала една част от тях (роклята и панталонките) на шарена хартия, изрязала съм я прецизно и съм я залепила на местата им.

Тази техника е наречена Paper Piecing, именно защото се използват късчета хартия.
Методиката, която съм използвала аз - можете да видите как става ето ТУК.

Освен това трябва да знаете, че терминът Paper Piecing се използва и като синоним на Paper Layering или така наречения 3D ефект, който се постига с наслагването на части от изображението едно върху друго с повдигащо тиксо, така че да се получи обем.

Малко объркано стана цялото обяснение, но поне ще можете да добиете обща представа в картинки, а не само в думички. :)

6 коментара:

  1. Приказна картичка. Много успешно си приложила маскинг техниката. Маймунките са големи сладури.

    ОтговорИзтриване
  2. Много сладка се е получила, браво :)

    ОтговорИзтриване
  3. аз веднага забелязох престилката:)много е хубава

    ОтговорИзтриване
  4. Хе- хе, много хубаво е станало с тази маскинг техника. Ако не беше споменала нямаше да забележа. Супер е!

    ОтговорИзтриване
  5. Много ми хареса торбичката с мънистата, ама страшно много!

    ОтговорИзтриване
  6. Приказна картичка. И аз страшно много харесах торбичката с манистата. А тази маскинг техника е супер забавна. Бях я пробвала преди седмици, но не ми се получи така добре както при теб.

    ОтговорИзтриване

Няма по-голяма награда от това да знаеш, че това, което си направил е било оценено от някого! Отрицателните оценки ми помагат да стана по-добра, а положителните ми дават увереността, че вървя в правилната посока. Благодаря ви, другарчета!

LinkWithin

Може да харесате и нещичко от: