сряда, 25 януари 2012 г.

Pay Some Love Forward - 2nd Edition:)

Банда, вижте ся.. 
Тая игрица не бива да се превърща в дебнене и надпревара кой ще се запише на най-много места да получава нещичко. Аз затова и почаках малко да се уталожат страстите и публикувам чак сега този пост. Знам, че на всеки му се иска да получи от всички, но има два момента, върху които размишлявах и се надявам да не ми се разсърдите, че ще ги споделя. 

1-во.. Ако 5-те места бъдат заети от хора вече пуснали публикация за играта в блога си.. то това неминуемо води до спирането на веригата в играта. Нейната изначална цел е да създава радост и да може да се включват постоянно нови и нови хора. 

2-ро.. Да, няма ограничение в при колко човека ще се включиш, но тъй като идеята е да даваш повече отколкото получаваш. И тъй като реално няма как като се включиш при 4-ма човека - да направиш 20 подаръка (за всяко включване по 5), за себе си съм решила да оставя тази публикация за известно време най-отгоре, за да добавям по още едно свободно място, всеки път, когато участвам в инициативата при някого. 

И така - условията са ясни. Първите 5 човека, които коментират под тази публикация с желание да получат нещо ръчно правено от мен, ще се постарая да им изпратя по една изненада до края на 2012г. Те на свой ред ще трябва да предадат тази хубава инициатива нататък, да публикуват такъв пост в блога си и всеки от тях да подари по нещо ръчно правено на още 5 човека.

В моя случай - към настоящият момент ще пратя подаръче на първите 8. (това число ще бъде променяно ако се запиша още при някого така че .. To Be Continued...) 


35 коментара:

  1. Гери, мисля, че е много хубав този пост! И аз си мислех миналата година за точно тези неща, за които говориш. Тогава не се включих при никого, не знам, може би късно разбрах за играта. Тази година се включвам и мисля да последвам твоя пример в местата. Определено няма да се надпреварвам да трупам бройки, но има автори, които олкова много ми харесват, че ако имам възможност бих се записала при тях. Бях направила нещо подобно в блога ми, само че нямаше предай нататък, а само малки поаръчета срещу дребен жест, беше по случай рождения ми ден. Чак днес ще дам последната наградка от тази моя инициатива.

    ОтговорИзтриване
  2. Аз се записвам осма в списъка. Ако стигнеш до там да не те изтърва пък и да дам шанс на други да имат нещичко от теб.
    Целувки!

    ОтговорИзтриване
  3. Е миналата година те изтървах ама тая се нареждам.........просто няма начин :))))))

    ОтговорИзтриване
  4. E не,много ме е яд,че не можах да се включа,ще внимавам догодина :)

    ОтговорИзтриване
  5. Аз също се обърках много вчера тъй като за пръв път участвам. И реших да не коментирам там където вече има 5 участници и да се запиша само на едно свободно място.(Това не го брой като записване,а само като коментар.Сега видях,че ще вляза в бройката.Не че не искам да ми подариш нещо,но мисля да дам шанс на други.За мен много по-ценни са мисловните и идейни подаръчета,които си разменяме)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Кали, то по презумция така е направена играта.. Според мен идеята е да даваш петорно повече, отколкото получаваш.. Нещо като неписано правило. Ама човещинка..:) И мен ми се иска и от един и от друг да си имам нещичко.. и затова си префасонирах нещата така, че мен да ми е комфортно. :)

      Изтриване
  6. Гери, много си права за нещата, които споделяш и за дискусиите, които биха се предизвикали в подобен "спор". Аз лично не смятам, че бих могла да се включа повече от веднъж в подобна игра, затова и не го правя /макар да се възхищавам на много творци и да искам чисто егоистично тяхно произведение/. Моето мнение, че човек трябва да направи интерпретация на тази игра според убеждението си. Не толерирам това, само да сме консуматори, но не трябва и да се изпитва вина, че не са спазени условията. Прегръдки - и до събота ;)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Герчо, трудно е да се включи човек само веднъж. Изкушението си е доста голямо.. Още повече, че има толкова хора, на които се възхищаваме и ни се иска да притежаваме нещо излязло изпод техните ръце. Аз затова прибегнах до този компромисен вариант. Така хем си слагам спирачки - да не се запиша на 10 места.. щото 15 подаръчета трудно се правят... хем не се чувствам гузно ако не устоя на изкушението да се запиша при повече от един. :)

      Изтриване
  7. Гери, много си права, че изкушението е голямо, права си, че не може безкрайно да се включва човек, както и да има дъъъълъг списък с получатели, които чакат по нещичко. Сигурна съм, че и други от вчера размишляват по въпроса, и се радвам, че така хубаво го написа... ама то нали затова са по-опитните - да дават пример :)

    Пиша само, за си призная някъде, че в един момент се почувствах гузна, че се подведох и оставих коментар на повече от едно място. Все пак се спрях навреме и се надявам, че съм далеч от лошия пример... равносметката ми е в полза на моите 6, защо не и повече от шест получатели :)
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ама Цвети, то това не е подвеждане и никой тука равносметки не търси, че си се изкушила :) Всички сме изкушени, точно като теб :)

      Изтриване
    2. О, не съм си и помислила друго... само исках да споделя как се почувствах :))

      Изтриване
  8. Гери,до тук при мен станаха 8,на които няма как да откажа и понеже си поела една много,много честна и справедлива инициатива,аз лично ще те подкрепя и ще добавя още място при мен за да е честно :)
    Прегръдка голяма от мен :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Иве, така добре те разбирам.. И аз много трудно отказвам...:)

      Изтриване
  9. Гери, записвам се, дано да имам късмет. Просто не мога да не се изкуша да се запиша при теб.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ох как се кефя на новата опция да мога да отговарям на всеки поотделно :) Еси, късмета идва при тези, които вярват в него ;)

      Изтриване
  10. Добродушко, ако продължава все тъй - списъка няма да има край. Особено при теб. Аз също не бях наясно с правилата, но по моята простичка сметка си идва точно тъй. Иначе смисълът и се губи. И понеже аз бях от тези дето се изкушиха с повече от един, ми стана гузно да пиша и при теб.(Макар ти да си в моя топ3 на БГ крафтърите и много ще се радвам на твое творение.) Та мен не ме брой тази година, ако искаш да сложиш точка на безкрайността, пък за догодина , живот и здраве... ще видим!
    Прегръдки топли и голямо БЛАГОДАРЯ!
    П.П. Аз си сметнах моите свободни местенца - 4 участия по 5 = 20. Така че - чувствай се поканена, има място :)

    ОтговорИзтриване
  11. Гери...запиши се при мен..- так аще има място за още някой..(аз догодина ще намина по-раничко). Харесва ми инициативата ти,че ще увеличиш бройката ..- ще я взаимствам.. :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Хихи, ама ти вече си имаш 5 късметчета.. :)

      Изтриване
    2. Хех,..и моите станаха доста..:) , понеже се изкуших и се записах при доста..Ама..си признавам,че ще ми е изключително приятно да направя подаръчетата..

      Изтриване
  12. Гери колко много писане ,а :-)!? Аз исках само да споделя ,че като се включих почти накрая имах желание да подкрепя труда и да изкажа един вид своето възхищение към творенията ви.А за твоите чудеса конкоренцията е огромна:-)Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  13. Гери, то тук опашкаааа - коментар, отговор, коментар, отговор - страницата ти е дълга километър! Изкушението е голямо, защото аз имам честта да притежавам твое творение и наистина е ....примамливо като магнит ! Но аз минавам само да те поздравя, няма да се редя на опшката и без това съм накрая!
    А пък и едва смогнах да се издължа в играта от предната година!
    Успех, мила - знам че момичетата ще притежават нещо уникално красиво !
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  14. Ех , Гери , жалко че изпуснах момента да се включа в първите пет при теб , но се надявям следвящия път да имам повече късмет :))

    ОтговорИзтриване
  15. Край! :) Който писал тука писал :) Сега да видя какво ще Ви правя.. :)

    ОтговорИзтриване

Няма по-голяма награда от това да знаеш, че това, което си направил е било оценено от някого! Отрицателните оценки ми помагат да стана по-добра, а положителните ми дават увереността, че вървя в правилната посока. Благодаря ви, другарчета!

LinkWithin

Може да харесате и нещичко от: