четвъртък, 5 май 2011 г.

Бухалско

Привет мили дами,
днес ще Ви разкажа за един проект, който много ме въодушеви, когато ми го възложиха. Не, че е някакъв грандиозен или нещо, но преди няколко седмици родителите на племенницата ни, ме помолиха да изработя украсата за партито, което планираха заедно с още едно момиченце, родено на същата дата. Времето беше кратко, но това по-скоро ме амбицира, отколкото разтревожи. Бяха си избрали темата на детското парти да са бухалчетата, а цветовете да са розово и кафяво. Това беше изходната точка, от която бяха тръгнали, а моята задачка беше да направя гирлянд, торбички за подаръчета за гостите, както и парти шапчици за двете малки госпожици.
Само че поради лошото стечение на обстоятелствата - факта, че партито се падаше по Великден, а повечето от гостенчетата щяха да пътуват - то така и не се състоя.
До момента, в който разбраха това, аз вече бях готова с гирлянда и торбичките, затова и ще мога да Ви покажа само тях.
Надявам се да не ме бичувате за кошмарните снимки на нещата, защото ги правих много набързо, нямах добри условия за снимане, най-вече защото гирлянда нямаше как да го закача за снимката. А в последствие въпреки неосъщественото парти - си им ги дадох нещицата, за да им се порадват.

Сега едно по едно.
Това са бухалчетата, които сглобих аз. Тук даже не са залепени все още. Направих си шаблонче за формата на тялото, очите, крилцата, а крачетата рязах с накъдрена ножичка.



А това е прототипа на торбичката за подарък. Снимана е вечерта, затова и цветовете са доста кофти.Идеята беше всяка торбичка да има различен бухал като комбинация от цветове.Аз тъй като не съм свикнала да правя големи количества - всичката работа по 11-те торбички ми отне около 2 вечери от по няколко часа, включващи рязане и сглобяването на всяко бухалче и рязането, лепенето и декорирането на торбичките.



Гирлянда също ми отне около 2 вечери. Рязах всяка буква поотделно, декорирах с цветенца и капчици роса, но лепенето на самите картончета с буквите за панделката беше това, което най-много ме изтормози, но в крайна сметка успях.
Тук се виждат и готовите торбички, на които нарочно не съм им вързала панделките за снимката, за да не се мачкат при вързването и развързването, и затова седят малко голички.






И за финал - картичката, която направих за двугодишната млада дама, стараейки се да е в същото цветово съчетание като планираното парти. Съчетах я с предизвикателството на Елшите, което реших да задам тази седмица, и така се появи дантеленото цвете. :)
Всъщност това е единствената ми картичка с около 20-минутен живот. Двете палави ръчички й видяха сметката в мига, в който я докопаха. И май аз бях единствената, която хич не си го сложи на сърце. За мен една картичка си е изпълнина предназначението щом някой я е получил и прочел. :)




11 коментара:

  1. Ееех, да можеше някой и на мен да ми направи такова парти с бухалчета. :)

    ОтговорИзтриване
  2. Станали са прекрасни! Аз от толковав реме слушам за тях и сега така се радвам да ги видя в завършен вид. Сигурна съм, че всички на партито ще са очаровани!

    ОтговорИзтриване
  3. Гери, супер сладка украса. Колко жалко, че партито не се е състояло.

    ОтговорИзтриване
  4. Великолепна украса за парти! Толкова ми хареса, че и аз искам някой да ми направи парти с такава!

    ОтговорИзтриване
  5. Украсата е зашеметяваща за мен! Дори си представих и партито в тези цветове! Жалко, че не се е осъществило! Трудничко ти е било, вижда се ясно! Но пък е много красиво в тази цветова комбинация! Поздрави и не на последно място ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН! Бъди здрава и творчески настроена винаги!

    ОтговорИзтриване
  6. Ох, много е сладка украсата, толкова бонбонска. Буквите са страхотни просто. от шаблони ли са очертавани или ...

    ОтговорИзтриване
  7. Прекрасна украса и много сладурска картичка.
    Жалко, че не се е състояло партито.

    ОтговорИзтриване
  8. Гери, ти си невероятна и украсата също. Страшно ми хареса всичко. А за буквите и аз искам да те питам как точно ги направи?

    ОтговорИзтриване
  9. Много се радвам, че са Ви харесали мойте парти творения, момичета:)

    Поли, Петя, дано не ми се смеете като Ви кажа как правих буквите. :)
    Намерих си шрифт,който да ми хареса за целта. Всяка буква увеличих многократно и после принтирах на обикновена хартия. След това изрязах буква по буква, наложих върху бял картон и ги ползвах като шаблон за финалните букви на гирлянда. :)
    Наложи се да направя всичко по този времеемък начин, защото ако бях отпечатала буквите направо върху картона - те щяха да имат едни грозни дебели черни линии, които нямаше как да залича, а и нямаше как да обърна буквите откъм заедната им страна, защото някои от тях не са огледални т.е. Е-то щеше да сочи на другата страна например.
    Сигурна съм, че има и по-хитър начин, но тъй като правя такава украса за първи път - не се сетих за друг. :)

    ОтговорИзтриване
  10. Гери, мила, положила си чутовно старание! Изпипала си всичко да последния детайл! Прекрасни са.

    ОтговорИзтриване
  11. И украсата и картичката са станали страхотни :))) а аз все още чакам на maistoriikite_na_petinka@abv.bg, да ми пратиш някакви координати, за да знам къде да ти изпратя спечелената картичка и грамотата.

    ОтговорИзтриване

Няма по-голяма награда от това да знаеш, че това, което си направил е било оценено от някого! Отрицателните оценки ми помагат да стана по-добра, а положителните ми дават увереността, че вървя в правилната посока. Благодаря ви, другарчета!

LinkWithin

Може да харесате и нещичко от: