четвъртък, 12 април 2012 г.

Отворено! ;)

Знам, знам...мина бая време, откакто нищичко не съм Ви писала. :) Не е като да не съм имала желание всъщност, ама пуст мързел.
Винаги съм се чудела някой като каже "Нямам време за еди какво си. Много съм зает." И да Ви кажа въпреки, че времето наистина в един момент става оскъдно и задачките се надпреварват коя ще открадне най-много от него, истината е, че човек започва да си структурира по друг начин ежедневието и приоритетите.

В това разбира се няма нищо лошо, но оправдателната реплика, че някой е зает и затова не е могъл да направи еди какво си, винаги ме е дразнела. Не за друго, а защото се ползва като  извинение, че не сме направили едно или друго нещо, вместо да си признаем, че малкото свободно време, което ни е останало през деня сме предпочели да посветим на нещо по-интересно, нещо, което повече ни се е правило или на нищо, защото ни е мързяло. 

Затуй няма хич да крия, че намирам тук таме свободно време, ама предпочитам да го загубвам в други дейности, а не в блогописане. 

Причината да се захвана с таз публикация е едно нещо, което направих за една приятелка, посветено на новото начинание, което тя реши да започне. Тази приятелка всъщност е "едната половинка" от тандема в TeaKet Quilt Shop, на чиито работилнички се научих да шия.
Съдбата отреди, Кети от половинка да се превърне в завършено цяло и да започне с ентусиазъм едно съвсем ново начинание, а именно ново собствено магазинче за красиви шити неща и полезни работилнички. 
И понеже тя кръсти новото си магазинче Dvergen, което в превод от норвежки означава Джудже, украси интериора с червени кофички на точки и подреди всичко на дървени полички... аз мислих, мислих... и реших, че всяко магазинче има нужда от табела, която да показва на хората кога да влизат и кога не. :) Исках да сложа и още нещица, но въображението ми имаше други планове и никак не ми помогна този път, така че на финала табелката се получи ето така:







Туй то.. имам и още за показване, признавам, ама... друг път. ;)
Няма да се мусите (много), че навярно пак ще зачезна, нали? Знам, че ме разбирате.:)

Гуш и умната!



20 коментара:

  1. О, шеметно завръщане!
    Искам и аз таква хубава табелка. Нямам си магазинче, ама поне за врата на крафт-стаята, която някой ден се надявам да имам :-)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Абе чак шеметно не е, ама все е нещо:) хихи
      Нинка, пожелавам ти мечтаната крафт стая от все сърце, мила!:)

      Изтриване
  2. Обичам да кръщавам разни неща с чужди имена, но при мен са взети от финския език.
    Честито на новото магазинче, което вече си има чудесна табелка, която си е достатъчно практичен подарък.
    И се надявам до следващата ти публикация да не измине много време. ;)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Бора, мерсииии! :) И аз всеки път си казвам - дано, дано.. ама надали.. :) Като се знам, сигурно ще мине време докато се наканя да пиша пак.. ;) Пролетния мързел яко ме наляга. Мда:)

      Изтриване
  3. Гери, на теб може ли някой въобще да ти се сърди? Особено след такава чистосърдечна изповед!? Тази табелка да знаеш, че е невероятна! Ама много, много ми хареса! Забелязала съм, че повечето от хората такива табелки като "Отоворено" и "Затворено" трудно забелязват, но тази съм сигурна, че не само ще видят, но и ще се загледат в оригиналния й дизайн и замисъл!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Може да ми се сърди човек, Тони, можеее.. :) И то става тъй точно поради чистосърдечните ми прями и остри изказвания, ама Слава Богу не е често.:)
      Щото съм щастливка и хората ме обичат не заради, а въпреки това, което съм :)
      Гуш!

      Изтриване
  4. Вероятно не може да има по-прекрасна табела! Даже не е вероятно ами е сигурно, че няма!!!

    ОтговорИзтриване
  5. Герчо по въпроса със свободното време само ще кажа ,че един ден като се появи и едно или две или няколко човечета,малки,сладки и искащи любов и внимание ще ти се ще денонощието да е поне 50 часово:)))))Дано тогава да намираш време да споделяш всичките красоти ,които излизат от твоите сръчни ръце:)))
    А сега на табелата:)))Супер сладурска е и съм сигурна ,че пасва просто перфектно на витрината на магазинчето:)))Много е готино това джуджи:)))

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ааа, ей затова си говорим. :) Че като се появят човечетата, човек иска всичкото време да им посвети..и свободното и заетото.. :)
      Мерси миличка!:)

      Изтриване
  6. Toлкова свежарска табела - обожавам бяло с червени точки! Като гледам колко е сладурска вече си представям много живо самото магазинче и как табелата весело посреща клиентите! Дано да донесе късмет на собственичката!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Вале, и мен точките са ми слабост! Особено напоследък.. лелеее... взех си цяло огромно блокче с 12х12 хартии, които са само на точки!:) Тъй че.. Stay tuned.. ;)

      Изтриване
  7. Гери, чудесна е табелката, много ми харесват буквичките с тези сърчица, а и копчетата с джуджето правят табелката много весела и закачлива :))

    ОтговорИзтриване
  8. Гери, много ми хареса признанието ти :-) Мисля, че в това хубаво, пролетно време, на човек му е съвсем разрешено да избере офлайн дейности пред онлайн такива :-) Табелката, разбира се, е чудесна и съм сигурна, че ще привлече много хора :-) Хубави празници ти желая

    ОтговорИзтриване
  9. Чудна табелчица! Времето за съжаление не стига и то за най-приятните занимания (при мен)Нещо не си подреждам приоритетите явно,ама и един мързел също си казва думата. Благодаря за искреността, заразителна е :)))

    ОтговорИзтриване
  10. Гери, БЛАГОДАРЯ ти още милион пъти!!! Първото нещо, което направих днес (след като си взех и последният необходим документ) беше да закача творението ти на най-челно място и да я обърна към ОТВОРЕНООООООООООООООООООООООО:) Цунк и гуш!

    ОтговорИзтриване
  11. Много хубава табела! Харесва ми шрифта :)

    ОтговорИзтриване
  12. Гери, табелката е абсолютно задължителен аксесоар на всеки новооткриващ се магазин, така,че..си се сетила прекрасно за подаръчето. Получило се е много оригинално и....съм сигурна,че ще донесе много усмивки на посетителите, които дай Боже да са много и да се превръщат в постоянни клиенти.
    Кети явно има не само златни ръце,но и педагогически талант, щом е успяла да те научи да шиеш така прекрасно и е запалила любовта ти към шиенето..
    Няма нищо лошо,човек да има и други занимания,освен хоби :) Усмив..

    ОтговорИзтриване

Няма по-голяма награда от това да знаеш, че това, което си направил е било оценено от някого! Отрицателните оценки ми помагат да стана по-добра, а положителните ми дават увереността, че вървя в правилната посока. Благодаря ви, другарчета!

LinkWithin

Може да харесате и нещичко от: