неделя, 18 септември 2011 г.

Дълго и широко.. :)

Обичам почивните дни и обичайно тази си обич я изразявам в безобразно мързелуване и нищоправене. И тъй като съботата вече я оползотворих подобаващо, сега ми остава неделята и за да не бъда чак такава мързелана реших да свърша нещо полезно - сиреч да напиша една публикация тук.
И за да не помислите случайно, че не съм си заслужила почивката, ще ви покажа после какво запълваше вечерите ми тази седмица.
Ама първо съм решила да си покажа картичката за душата, която направих вчера. Покрай нея няма много за разказване освен, че я правих по скеча на Sketch Saturday Challenges и смятам да участвам с нея там. Феята е от новата серия на Mo Manning, а хартиите са на My Minds Eye. Много ме радва това специфично съчетание на синьо-сиво с жълто и отдавна се каня да направя нещо с тях, но все не идваше реда.
Ще я включа и в Cute Card Thursday, където темата тази седмица е Anything Goes.






А сега да Ви кажа с какво се занимавах тия няколко вечери. То не, че е нещо кой знае какво, но за мен си е истинско постижение.

Поначало не съм фен на еднаквите неща. За мен изкуството винаги е било с цел да се създаде нещо единствено по рода си. За другото си има конфекция. Затова и не се занимавам с направата на покани. Именно това конвейерно производство малко ме е отблъсквало, защото там освен креативността, която влагаш в дизайна - другото е просто рязане на хартийки и лепене там колкото се налага пъти според бройката на нещата.

Обаче, когато приятели ме помолиха да направя покани за кръщене за племенника им с удоволствие приех, въпреки, че освен спорадичния ми опит с поканите на нашата племенничка за 1-вия й рожден ден преди повече от година, нямах друг. Е, все пак имах известна идея как би следвало да се направят нещата де.
Те нямаха някакви конкретни изисквания, затова оставиха всичко с решението на цветовете и прочие изцяло в мои ръце.
Миналия уикенд им спретнах 2 примерни покани, от които да си изберат или пък да поискат 3-та.






Всъщност тук ми е интересно да Ви попитам - Вие коя бихте си избрали?
Защото на мен лично 1-вата ми се струва по-интересна и ми харесва повече.

Замислих се, че може би от гледане на толкова различни картички и проекти съм се повредила и обикновените такива не ме грабват така както по-необичайните, но това съм си аз.
А те си избраха 2-рия вариант.

Тъй че във вторник вечер запретнах ръкави да оцветявам. И да ви кажа, 20 момченца хич не е лесно да се оцветят. Това ми отне сигурно половината време от всичкото, което отделих за поканите.. А всичкото ако го събера наведнъж - беше 10-12 часа нон стоп. Абе и на Вас ли тия неща ви отнемат по толкова много време?

В сряда след работа бях на поход със Златинка за панделки и копчета, защото прототипа на поканата не беше с особено подходящи. И търсенето ни се увенча с успех от копчета-меченца и панделка на точки. :)

И на края в четвъртък - след като бях нарязала всичко, започна сглобяването...



На финала в петък разпечатах текста и го сложих вътре. А в събота геройски предадох 20-те покани.

Честно да Ви кажа, много ми хареса удовлетворението, което изпитах от това, че толкова много им се зарадваха, но все още съм на мнението, че правенето на покани не е за мен... и май няма да бъде. Падам си по по-лежерните работи аз.. и по правенето на една картичка по няколко дена, а не обратното - правенето на няколко картички за един ден. ;)






21 коментара:

  1. Картичката с феята е разкошна.
    А за поканите - и аз бих си избрала втората. Аман от камизолки и ролки-картички последната една година. Това от една стрна. От друга, втората е много по-цветна, забавна и момчешка.

    ОтговорИзтриване
  2. Аааа , Гери! Супер са! И за мен втората е по-добра! Вярно поиграла си си :), но са наистина сладки и нежни и момчешки едновременно, което е достатъчно за едно малко момченце:) Прекрасни! Как пък поне една не изкриви?:) Браво и за първата картичка, тази синьо-сиво-жълта комбинация е много елегантна. Поздрави, неделни от мен!

    ОтговорИзтриване
  3. Много сладка феичка! Много ми харесва нестандатната цветова комбинация! Колкото до поканите, аз също харесвам повче втория модел, особено с тези сладурски панделки на точки!

    ОтговорИзтриване
  4. ...На мен ми отнема повече време :-) Направо ти се чудя как успя за 2 дни, честно!

    Но са много сладурски и копчетата наистина седят добре.

    А за първата ти казах още снощи - завид, завид :-)

    ОтговорИзтриване
  5. Ооох, как ги харесвам тези хартии на първата картичка и откога чакам някой от нашите да ги зареди. А всяка твоя картичка ме потиска все по-силно с перфектното оцветяване.Превъзходна е!
    А за поканите бих сложила таралежчето на картичката,защото съм фен на Пени, но и бебока е чудесен,а и доста по-времеотнемащ.
    За мен правенето на много еднакви неща си е чисто мъчение и до сега най-много да направя две подобни една на друга картички.
    Доста работа си имала тази седмица и си се справила великолепно!

    ОтговорИзтриване
  6. Здравей Гери:)))Първо да кажа,че картичката е уникална отново:)))Всичко в нея е толкова добре подбрано и подредено:)))Страхотна е:))Ако може да споделиш обаче от къде си взе пеперудката ще е супееер:)))
    Сега за поканите:))))Първата наистина е много интересна и сладурска,но да ти кажа и аз бих избрала втората:)))Много ми харесва в краен вариант с точките и мечетата:)))Станали са невероятни покани и не се учудвам,че са се харесали:)))Та те са като бонбони:)))На мен честно казано,ако трябваше да ги правя сигурно щеше да ми отнеме още повече време:))Много трудно изработвам неща,които са по няколко бройки.Когато правя някоя картичка обикновено ми отнема дни:)))
    Цунки:)))

    ОтговорИзтриване
  7. Гери, цветовете на първата картичка са страшно красиви, а картинката - много интересна.
    Що се отнася до поканите - аз повече харесах първата, но е вярно, че има по-момичешко излъчване и че ако избирах поканите за кръщене на момченце, щях да предпочета втората.
    А за "конфекцията" - разбирам те прекрасно и съм напълно на твоето мнение. Когато изкуството започва да се превръща в занаят, бягам далеч от там :))

    ОтговорИзтриване
  8. Чудесно си се справила и с униката и с "конфекцията"!!!
    И аз харесвам повече втората покана и бих заменила момченцето с таралежчето, но и така си е добре.
    И аз като Lionelsa хич не ги долюбвам картичките във форма на рокли.Не съм против различната форма на картичките, напротив харесвам ги, ама с тези рокли...

    ОтговорИзтриване
  9. Нинка, абе де да знам.. То май само аз до сега не бях правила картички-дрешки и сигурно затова толкова си ги харесах.

    Ама сте прави момичета, че втората е доста по-момчешка, а и по-шарена. :)

    Ле, изкривявам аз...особено там има един шев на картичката дето ми вади очите ама си трая да не би да го видите. ;)

    Valchen, много ти благодаря, мила!:)

    Златинке, 4 дена бе, чак такъв факир не съм, че да успея за 2.. т.е. 4 вечери ги правих. Ама за мойто рутинно темпо това си е направо със скоростта на светлината.

    Кали, стискам палци пак да се появят тези хартийки.. Аз моите си ги взех от UK магазин и мисля, че там все още ги има, а транспорта не е чак толкова скъп. Пък и може да си поръчаш и други, има бая голям избор.
    Ето тук: http://bunnyzoescrafts.com/index.php?main_page=product_info&cPath=32_34&products_id=3827

    Жени, пеперудката ми е подарък от Злати.. Но ако помня правилно тя я е взимала от : http://www.wildorchidcrafts.com/index.php?main_page=index&cPath=164_165&sort=20a&page=1
    Само че вече не виждам да продават този вид..

    Тони, Много благодаря и за милите думи и за приобщаването към находките ти. :)

    ОтговорИзтриване
  10. Мери, абе рокличка навярно не бих направила.. И мен вече ми се струват доста преексплоатирани :)
    Чудех се дали да не е гащеризон, ама и гащеризони бях гледала доста по нашенски блогове, та.. се спрях на боди. Ама на... различни хора, различни - картички. Хихи:)

    ОтговорИзтриване
  11. Картичката е страхотна,поканите и те ,аз бих избрала първата-много сладуреста и миличка!

    ОтговорИзтриване
  12. Гери, картичката с феичката е прелестна! И аз като Кали се подтискам като видя оцветяването ти.
    Относно поканите и аз бих избрала вторите. Скоро ще правим кръщене на Емо и точно тази картинка на Мо харесах. :)

    ОтговорИзтриване
  13. Гери привет, мила! Още като видях заглавието на публикацията, знаех, че ще е много интересно от началото до края!
    Първо да си кажа, че първата картичка ми харесва адски много, но аз съм такъв фен на твоите картички, че....просто всичко ми харесва!
    А сега за бебешките - и двете са много сладурски, аз лично ....доста бих се затруднила да избера,защото и двете са оцветени перфектно и изработени прецизно! Права е, Лени!
    Колкото до "рокличките".... по някога просто така се случва ...Миналата година за РД на Нинка направих рокличка и после за всичките госпожици, дето са около мен - трябваша да направя все рокли, защото точно това искаха близките - колкото и да не ми се искаше.Защото един път направено, след това вече ти става тягостно и неинтересно. Но така или иначе - когато изборът е на други - няма начин ...щом искат роклички - роклички! А за "конфекцията и аз съм на това мнение - когато нещата се повтарят п-кратно пъти, вече не е творчество и фантазии, а просто един производствен процес....
    Та да си дойда на думата - при теб производственият процес е протекъл суперски, щом всичко е толкова красиво, прецизно и изпипано...Много ми харесаха - панделките, копченцата...всичко
    Силно "Гуш" и много усмивки, защото и при мен стана "дълга и широка"...

    ОтговорИзтриване
  14. Само да се намеся, като подаряващ пИпИруди. Тези си ги купих от Лондонското изложение и могат да се намерят ето на този сайт...http://www.meiflower.co.uk/products/Silver-Butterfly-Charms-Pack-of-5.html... от който не знайно защо НЕ съм си поръчвала...

    Гери, трябва да поправим тази грешка ;-)

    ОтговорИзтриване
  15. Не знам от къде да започна!Е хайде от поканите!Аз бих си избрала вторите ,но ако има възможнст да бъдат с таралежчето!А картичката с феята направо си казвам ,това е моята картичка...стоя и гледам и не мога да си отлепя очите!Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  16. Beautiful cards!
    Many thanks for joining us at Cute Card Thursday this week!
    Have a great weekend, happy crafting, Debxx

    ОтговорИзтриване
  17. Гери, Гери, каква красота само ме заля от публикацията ти! Картичката с феята е пленяваща и магична, носеща голяма част от теб в себе си! Приказна е!
    За поканите - е, направо са си страхотни и си се справила великолепно с конвейерното производство! А панделката и копчето, които сте открили са ги освежили още повече! Браво!
    И да си кажа, че и аз бих ги предпочела тази пред първата, която също е много готина, но тъй като наистина сме виждали много такива моделчета и може би поради тази причина ни харесва повече втората.

    ОтговорИзтриване
  18. Such a wonderful card!
    Awesome coloring, fab details and gorgeous papers!
    Thank you for playing wiht us at SS,
    hugs from Maya

    ОтговорИзтриване
  19. Мойта си принцесааааааааааааааа! (Е, ако питате дъщеря ми... нейна си е, но...)Благодаря ти, мило Гери за този така прекрасен подарък!

    ОтговорИзтриване
  20. kak moga da se svarja s vas?pokanite sa vi unikalni.

    ОтговорИзтриване

Няма по-голяма награда от това да знаеш, че това, което си направил е било оценено от някого! Отрицателните оценки ми помагат да стана по-добра, а положителните ми дават увереността, че вървя в правилната посока. Благодаря ви, другарчета!

LinkWithin

Може да харесате и нещичко от: