петък, 26 ноември 2010 г.

Малкият Пастир и Ангелчето

Досаждам ли Ви вече, а?:)
Тази седмица се скъсах от публикации, но това е положението :)
Таз картичка ще я класирам за няколко предизвикателства.



Ok guys, here is one more card from me this week. And I think I can include it in several challenges:

Lily of the Valley Challenge

Papertake Weekly - Cut it Out

Totally Papercrafts - Untraditional Christmas







Used Materials:

Paper - Memory Box - Tinsel
Martha Stewart - Deep Edge Punch
Stamp - Lily Of the Valley - Angel Gabriel

четвъртък, 25 ноември 2010 г.

What about some Candy from Nana?

Да Ви призная много обичам Нана като раздава подаръци! Освен всичко друго, нейните подаръци ще зарадват някой баш по Коледа - какво по-хубаво от това?:) Затова и аз се нареждам на опашката за потенциален късметлия, мижам и си стискам палци ;)
Ето я картинката на жестоките работи дето раздава:




И ако не е съвсем ясно колко много и колко готини са работите - ето и списъка с подаръците. ;)

6x6 Cosmo Cricket "Circa 1934"
6x6 Prima "Jack & Jill"
2 packs of tiny alpha stickers (468 each)
vintage "post card" stamp
mini glossy accent
liquid pearls "pewter"
5m of selected vintage ribbon
1m of pompom ribbon
3m craft twine
just the edge stripes pack
pack of handmade buttons
3 8x8" vintage "Tilda" fabrics
2 Prima stamps "Jack & Jill"
distress ink "vintage photo"
small button punch "EK success"
10 tags in white and craft
10 tags in cream and red
small bag of matching buttons and brads
small bag of charms
small bag of gems
and obviously the bag :)

Как да си направим весела свещичка?!:)

Да Ви кажа, момичета, не очаквах да има такъв небивал интерес към тези свещички. Всъщност мислех, че даже повечето сте виждали как се правят, още повече че е много лесно и бързо.
Предварително искам да ви кажа, че урока го правих набързо и изобщо няма фаца.
Тъй като нямах и свещи единствените, които намерих в кварталния магазин бяха едни дребосъци, но в общи линии ще ви дадат обща представа как става номера.


Значи - това, което ви е нужно е:

1. Бяла тишу хартия - нея можете да я намерите почти във всяко магазинче, където опаковат подаръци. Препоръчително е да е чисто бяла без отблясъци или орнаменти.
2. Домакинска хартия за печене - можете да я купите от всеки супармаркет. Тя се използва заради своиството й да не залепва.
3. Уред за топъл ембосинг или сешоар. Поначало предимствата на уреда е, че струта въздух, която издухва е с доста висока температура. Доста по-висока от тази на сешоар, но въпреки това със сешоар ще постигнете същия резултат, макар да се наложи да го държите малко по-дълго върху рисунката.
4. Мастило и печати. - Те не са ви нужни задължително.
За рисунка върху тишу хартията може да ползвате перманентен тънкописец, а също можете да принтирате картинката, която искате да сложите.



Тук ще направя малко уточнение. В този урок набързо съм използвала отпечатана с мастило картинка. Но опита ми сочи, че по-добър резултат се получава ако се принтира картинка.
Моят принтер е лазерен и качеството на картинките е много добро. Не съм сигурна, че с мастилно-струен резултатът ще е също толкова добър, защото тишуто попива леко и отпечатъка може да не бъде така прецизен.
Същото се получава и с напечатани картинки като тази, която съм използвала аз. Сами ще видите, че очертанията на картинката са леко разляти.
Мастилото, което според мен дава по-добри резултати - като се използва върху тишу, а и която и да е друга хартия е Staz On, затова ако го имате по-добре ползвайте него.

Първата стъпка е да отпечатате картинката върху тишу хартията. Има два начина за това:
1. Да я принтирате. Тъй като листа е много тънък, за целта трябва да го наложите върху друг - за предпочитане 160гр. картон и да залепите тишуто за горния и долния край с картона.
Моят принтер има отделен процеп, в който се пъха картон и той е различен от касетката, в която се държат обикновените листи за принтиране. Това го пояснявам, защото не всички принтери могат да печатат върху картон.
След като принтирате картинките - отделете тишуто от картона. Върху картона моят принтер не оставя мастило - т.е. напечатаното е само върху тишу хартията. (по този начин са направени и двете картинки на свещите в предишния пост)

2. Да отпечатате.
В този случай просто вземате мастилния тампон, слагате мастило върху печата и го отпечатвате директно върху тишу хартията. Препоръчвам ви отдолу да подложите някой ненужен лист, за да не изцяпате масата върху която работите.



След това взимате картинката, която решите и я оцветявате.
ВАЖНО! Картинки върху тишу хартия не могат да се оцветяват с акварелни моливи, защото при намокряне се къса.
Тези картинки съм ги оцветявала с Copic маркери. За съжаление на българския пазар не са разпространени, затова най-близкото до тях, което бихте могли да използвате като заместител е обикновени флумастри или моливи. Внимавайте с оцветяването, защото както вече казах - тишу хартията попива и можете да излезете много лесно от очертанията на картинката.
След като сте готови с оцветяването - изрежете картинката. Не е нужно да я изрязвате по очертанията. Това няма да попречи на добрия финален резултат.



След това наложете картинката върху свещта в позицията, в която искате да я залепите.
За да не мърда може да сложите съвсем малко сухо лепило, но това е по желание.



Като нагласите картинката на желаното място, покрийте плътно с хартията за печене. По-лесно е ако я придържате опъната с едната ръка, а с другата ръка държите инструмента за топъл ембосинг и нагрявате.
ВАЖНО! Не задържахте горещата струя прекалено много на едно място, защото свещта освен, че ще се разтопи може да се разтече в ръцете ви.




Сами ще почнете да виждате как восъка поглъща тишу-хартията и картинката сякаш се сраства със свещта. Ето тук съм махнала хартията за печене за момент, за да ви покажа как изглежда залепената и незалепената все още част от картинката.



За да не се чудите защо картинката гледа веднъж наляво, ана друга снимка на дясно - това е защото аз от бързане взех, че я залепих с опъката вместо с лицевата страна... Тишу хартията е толкова тънка и прозрачна, че двете страни след отпечатването и оцветяването изглеждат почти еднакви, затова Вие внимавайте и не правете същата грешка като мен. :)

След като сте готови и картинката е прилепнала към свещта, внимателно отделете хартията за печене.Тук искам да отбележа, че и без хартия за печене също става, но с нея резултатите са по-добри, защото горещия въздух не попада директно върху тишу хартията и свещта и това прави поемането на рисунъка по-равномерно, и свещта не се разтича в ръцете ви така бързо от горещината.

А ето и крайния резултат след като картинката е изцяло залепена върху свещта и изглежда така сякаш винаги си е била там. ;)




И за финал - ето едно клипче на Рали от Двете Елши, където показва почти същата техника, но с красиви салфетки.

Надявам се наистина споделения опит да Ви е помогнал и с интерес ще гледам какви свещички ще изобретите и Вие! :)

сряда, 24 ноември 2010 г.

Весели свещички

От много време все се каня и аз да го опитам този номер с картинките върху свещите..
Бях се нахъсала още като попаднах на този полезен урок преди повече от месец, но все ми се струваше, че не е лесно.
Обаче след като видях страхотните резултати на Злати, реших, че е време да се пробвам и аз.
Първата свещ разбира се я разтопих обстойно и то защото от много акъл бях забравила да покрия картинката с хартия за печене и свещщта преждевременно се разтече. От снимките не се вижда, ама на живо си признавам, че си личи малко. :)







Вече втората свещ й хванах цаката и тя наистина стана идеална. :)








Още обмислям дали да не оборудвам всичките роднини с такива свещи в комплект с картичка със същия мотив за Коледа тази година.. Мисля, че и без това всички сме презадоволени материално, а пък това е много приятна радост за окото, а и няма от къде да си го купи човек. :)

понеделник, 22 ноември 2010 г.

За Мама

Моята мила майка след една седмица има рожден ден. :) А най-хубавото е, че ще ни дойде на гости тогава.:) Малко от вас знаят, че всъщност съм варненка и това, че от няколко години живея в София не променя този факт. Много се гордея, че съм именно от този красив град и същевременно ми е мъчно, че не се прибирам често. Брат ми също живее в София и това е още един повод за щастие, че мама ще дойде, за да сме всички заедно на нейният празник. :)
Въпреки, че не пропускам повод да й подаря картичка, ми се иска всяка следваща да е още по-хубава. Тази година впрегнах цялата си любов в направата й, а и за мой късмет попаднах на това сладко момиченце, което по стечение на обстоятелствата доста прилича на мен като малка. :)

неделя, 21 ноември 2010 г.

Колко е хубаво да имаш Рожден Ден! :)

Единственото лошо нещо на рожденните дни е, че докато ги усетиш и хоп - вече е "утре" и вече не си рожденик. :)
Обаче аз му дръпнах едно много качествено "усещане" на моят тази година. Бях решила, че ще го отбележа дори и в тесен кръг. Много ми се искаше да се постарая, да направя някакви неща като коктейлни хапки и ордьоври.. Понеже не съм добра в правенето на сладки неща - тортата я оставих в ръцете на професионалистите, а пък аз цялата петъчна вечер произвеждах ореховки, които станаха толкова много и толкова сладки, че все още дори след празника разполагам с доволно количество от тях. :) Покрай еуфорията не се сетих да снимам нито украсата, нито празника.. затова сега постфактум съм решила, че поне картичките и подаръците мога да Ви покажа.. Всичко друго излапахме и изпоркахме задружно хихи. :)

След като станах на цели 30, реших, че е време за вдетеняващо парти. Украсихме с гирлянди от триъгълни флагчета, а пък брат ми донесе балони и от тези свирки дето като духнеш и се развиват напред. Бях купила и шарени картонени чинийки, и огъващи се парти сламки.. Изобщо, стана едно цветно и много забавно и искрено се надявам, че народа е успял да се повесели. :) За мен това беше най-хубавия ми рожден ден от няколко години насам и съм страшно благодарна на всичките си гости, че споделиха празника ми!:)

Получих наистина страхотни неща! Изключително красиви букети, картички, кутийки, бижута, крафтърски пособия и практично-красиви неща. :)

Ето това е букета от 31 рози (такива букети до този момент бях виждала само по филмите) от най-любимият ми мъж! На снимката неслучайно се е изтипосала и Мърли, която доста проревнува, че за нея нямаше букет и затова е решила от яд да изяде моя. ;)



А това е останалата част от подаръка му - едни страхотни сребърни обеци и билетите за великите Roxette.



Бързам да Ви покажа и страшно нежната картичка правена от Рали. :) Заедно със невероятния комплект бижута, който ми подари тя, заедно със съпруга си и една друга скъпа приятелка Ели. :)





И накрая, но не на последно място - божественярската картичка от Злати с пожеланието дето не можахте да го прочетете в нейния блог, ама аз ся ще Ви го покажа, щото знам, че Ви е любопитно, а пък мене много ме радва. ;)





Освен това - тя не показа страхотната кутийка, която беше направила за подаръка, който ми поднесоха тя и Жоро, затова сега ще го направя аз. :)





Вчера получих и един страхотен комплект чаршафи, чиято красота няма да може да се види ако не го сложа на спалнята, затова неговото показване ще го отложа за друг път. Той е от брат ми и приятелката му и най-интересното е, че е бродиран и изглежда невероятно.:)

Тъй като през целия ден бях основно телефонистка и покрай всичките приготовления за партито почти в последния момент ми хрумна идеята, че няма да е справедливо само аз да получавам подаръци на този ден и набързо спретнах по една картичка за всеки от тях. Тъй като темата беше детство - във всяка картичка написах различен виц за дечица и по една наздравица, свързана с него. :) За съжаление снимките са ужасни, защото вече е тъмно и трябваше да ползвам светкавица за тези последните. Народа чинно си отвлече картичките на тръгване, затова и сега Ви показвам само един от вицовете, но се надявам да добиете представа.. :) В комплект с всяка картичка имаше и по една близалка за всяко порастнало дете. :)





Та така мили другарчета.. вчера беше наистина паметен ден за мен!:)))

И за финал - Искам отново да благодаря на всички реални и виртуални приятелчета, които си мислиха за мен в този ден, за топлината и хубавите емоции, и за всички мили думи! Гуш!

сряда, 17 ноември 2010 г.

Мечото Скиор

Онзи ден седях и си мислех колко мързеливо в последно време се отнасям към картичките, които правя.. По това време миналата година бях като фабрика за нестандартно изрязани, нестандартно отварящи се и нестандартно изглеждащи картички, а пък сега... Направо срам ме хваща, че вече не се самопредизвиквам.
Оказва се обаче, че за предизвикването си трябва стимул или с други думи - нещо, което така да ти хареса, че да те побутне да си седнеш на дъ-то и да пробваш видяното. :)

Представям на вашето внимание един Мечо Скиор, който храбро, плъзгайки се, се спуска и изкачва по хълмове.. :)







Ето го и "видяното", което беше повод да се роди и тази моя картичка.

И за финал, тъй като смятам, че рамката е подобаващ повод да я включа в предизвикателството на Грета при Картичкофуриите, няма да пропусна тази възможност. :)

понеделник, 15 ноември 2010 г.

Мяу

Добра Ви вечер, мили дами! :)
Аз пак съм яхнала лилавата вълна и се шмугвам набързо преди да си легна, да Ви покажа поредната картичка, върху която се потих тази нощ. :)

неделя, 14 ноември 2010 г.

Малката художничка

Днес ще Ви покажа една сладка художничка, която умело рисува с багрите на шареното време, което ни радва последните няколко слънчеви дни. :)

четвъртък, 11 ноември 2010 г.

Помощникът на дядо Коледа :)

Хей, симпатяги! :)
Гледам, че сръчните Ви ръчички творят неуморно и това е така заразително, че въпреки че последните няколко дена нямах никакво време, а и вдъхновение за картички, седнах и спретнах една, която отдавна ми се въртеше в главата.
Снимката стана доста зле и кафявото изглежда като черно, ама да знаете - кафяво е!;)

За малко да забравя да кажа, че ще я мушна при Картичкофуриите. :)



И като заговорихме за предизвикателства - Може да навестите и Елшите тази седмица, където за първи път Ем е решила да провокира фантазията Ви с това да направите картичка по скеч.
Ето я и моята интерпретация на скеча:

сряда, 3 ноември 2010 г.

Little Christmas Angel on Cloud

Здравейте мацки!:)
Тази седмица се пада втората откакто стартира предизвикателството на The Stamping Bazaar. Отдавна се чудих кога ще го пуснат, но ето, че вече е факт и моя милост както винаги реши да се пробва. :) Освен всичко друго съм голям фен както вече знаете. :)
Мерси, че наминахте насам!:)


Hey ladies!
This is the second week after The Stamping Bazaar started it's challenge and I'm so happy that I managed to find some time to make a card following the sketch by Marley. I used Little Angel on Cloud and decided to make a Christmas Card with him. :)
Thank you for stopping by and have a great day!




вторник, 2 ноември 2010 г.

LinkWithin

Може да харесате и нещичко от: